loch ness odjuret, ett lååångt inlägg xD

Nu får ni mycke att läsa så jag varnar er om ni inte orkar läsa hela inlägget xD jag har bara funderar på en sak att länge har det ju berättats historier om att något som lurar i djupet av sjön Loch Ness. Massor av människor påstått att de har sett ett sjöodjur där men ingen har kunnat hitta bevis på att det verkligen existerar. Jag hade gjort ett arbete på svenskan förra året om det och jag hittade de arbetet nyss så jag tänkte jag kunde skriva om de på min blogg för att de är ganska coolt tycker jag. Speciellt att veta om de är nån som tror på att de finns ett monster i Loch Ness. Iaf nu ska jag skriva lite ur de svenska arbetet som jag gjorde.

Detta sägs vara det första fotografiet på Loch Ness odjuret. Det togs 1933 av Hugh Gray som bodde i byn Foyers intill sjön. Hugh Gray var på väg hem från kyrkan och då såg han nått göra ett stort plask på ytan av sjön. Som tur var så hade han kameran med sig och började ta kort. Bara en av dom visade något. En del sa att det var ett bevis på att Nessie existerade. Andra sa att de var bara en röra och bevisade inget. Många till och med sa att det var en bild på en hund (kanske Grays egen) med en pinne i munnen och simmade i vattnet. Jag fattar inte hur man kan se en hund på den bilden xD

År 1934 tog Robert Kennedy Wilson från London tog det mest kända fotografiet av Nessie. Christian Spurling hade senare erkänt att han hade medverkat i en bluff. Detta erkände han på sin döds bedd 1993. Hans halvbror Ian Watherell och Ians far Maraduke Watherell hade tagit ett jobb för Daily Mail att hitta Nessie. Så han hade hjälpt dem att göra en modell av Nessie av en leksaks ubåt. Kortet som Kennedy tog hade tagits så på allvar så att de inte hade vågat erkänna bluffen.


Teori 1

Det finns en teori att Nessie är en kvarleva från dinosaurierna som heter plesiosaurus, en räk- och fiskätande reptil som har varit utdöd i 65 miljoner år. Dom var 15 meter långa och måste upp till ytan för att andas och det stämmer bra in på vad som sägs om Nessie. Teorin är att några plesiosaurier inte dog ut, utan levde kvar till efter istiden då Loch Ness var bottenfrysen. Sedan skulle de ha flyttat från havet in i sjön och anpassats till att leva i sötvatten. Det finns mycket fisk i sjön som forskare påstår att ska kunna föda en grupp stora djur. Men teorin har motbevisats för att plesiosaurier inte hade en benstruktur som gör det möjligt att hålla huvudet över vattenytan som Nessie ofta har setts göra.



Teori 2
Andra teorier är att Loch Ness-odjuret är en ovanligt stor mal, en säl med mycket lång hals eller till och med en storväxt ål då dessa är vanliga på Loch Ness botten. Det finns ålar i sjön som kan bli upp till 2 meter långa och många människor som bor nära sjön tror att det är en mycket stor ål. Det finns även enorma sötvattensfiskar som kallas störar som simmar upp för floden Ness och kommer ut i Loch Ness för att leta efter mat och partners. Störar kan bli flera meter långa och har rader av knölar på ryggen som skulle stämma in på många observationer av Nessie.

Teori 3
Det finns också en teori är att en cirkus stannat vid sjön och låtit sina elefanter bada i sjön. Sedan har folk sett snablarna från elefanterna sticka upp ur sjön, och sedan trott att det var något sorts odjur. Lademan förklarar att detta är den mest troliga förklaringen och stämmer överens med när myten först nämndes i tidningarna år 1933. Det var detta år som cirkusdirektören Bertram Millis Circus utlovade en belöning på 20 000 pund till den som kunde fånga in odjuret. Genast började några att bygga burar av stål på 35 ton för att fånga Nessie.

Det finns massor av folk som har sett Nessie i Loch Ness och de finns även ett tjugotal som har sett Nessie på land. Robert Rines har letat efter odjuret sedan 1972 då han tog undervattensbilder på vad kan ha varit en stor fena. En del forskare har undersökt med ekolod och påstår sig ha fått indikationer på stora rörliga föremål.

 



  

Operation Deepscan

Operation ”Deepscan” har varit det största försöket att hitta Nessie. De var en ekolod expedition av Loch Ness, en operation som skulle svepa det ofattbara djupet av sjön från strand till strand med en ridå som inget kan fly från. Positionerna av de tre föremålen blev utmätt av ”Decca” navigationssystem så de kunde granskas senare. Föremålen som sonarna upptäckte den dagen var större än vad man kunde räkna med att hitta i sjön. Föremålet var på 78 meters djup skulle kunna vara en mycket stor fisk art som man vet finns i sjön men de skulle inte vara på det djupet. Om de andra två sonar kontakterna var mycket konstiga och större. Kontakterna var större än hajar men mindre än valar. Adrian Shine, ledare över Loch Ness projektet, sa som sin åsikt om kontakterna att man inte kunde förvänta sig sådana sonar kontakter med tanke på sjöns kända djurliv. Nästa dag gjorde man samma sökning och den började norr. Operationen var alltså lyckad. Dom fick tre stora sonar kontakter i sjön som var för stor för något känt som lever i sjön. Så vad var de tre sonar kontakterna som var större än en haj men mindre än en val.


Kommentera är ni snälla och berätta gärna om ni tror på att Loch Ness odjuret finns eller inte. Berätta gärna vaför om ni vill :)

 


städning

Nu har jag spenderat dom senaste 3 timmarna på att städa hela min stuga och mublerat om lite :) de var inte kul men jag har ändå inget annat att göra. Men de blev fint iaf^^ jag satte upp lite lampor oxå se de blev värsta mys :) men nu har jag gjort de så va ska jag göra nu? Har tråkigt. Denhär helgen har känts så seg för jag har inte haft nått att göra. Imorrn är de skola :( är inte peppad! Jag har redovisning i hälsopedagogic imorrn oxå, tycker inte om att redovisa saker! Men men, har väll inte så mycke val :/

katt revolution!

Våra katter har typ revolution hemma hos oss :o när jag kom in i morse så såg de ut som att de hade varit krig där inne! Typ allt som var litet och löst låg på golvet. Flera blomkrukor hade rivits ner och massa saker var överallt på golvet. Våra katter har typ blivigt galna xD men när jag sökte efter dom så hittade jag dom i sängen där dom låg och sov xD de är nog jobbit att riva ut hela huset så de är inte så konstig att dom ligger och sover^^ mamma kommer INTE bli glad när hon kommer hem xD


29/11

Nu har jag just ätit lite gröt :) de är ju ändå första advent så då passar gröt bra^^ vi är hundvakt idag. Hunder heter Alfons och är en labrador. Men han är bajs för han är jobbig :s han försöker våldta min hund hela tiden! Och när vi stänger in han i buren så skäller han jätte högt hela tiden! Men nu är Ajja inte inne där han är så de är lugnt :) va ska jag göra idag då? Jag har ingen aning. Tråka som vanligt. Saknar min älskling <3 De ska bli skönt att va ledig imorrn :) de var ju öppet hus på min skola igår och eftersom man var där så är man ledig imorrn, men vi 3or behöver inte vara på öppet hus men va lediga ändå :) ägda! Ska typ gå och se på tv eller nått nu

första andvent

Idag är de först andvent :) så nu börjar nedräkningen till julafton! Men julkalendern suger nu för tiden :S men jag hittade en jätte kul nedräkning till jul eller va man ska kalla de^^ läs den för den äger! xD

24.

Midvinternattens köld är svår,
24 små nissar i djupsnö går.
Rävsax gömd under täcke vitt,
knipsar nisse av på mitt.
Livsandan för honom tryter
snart i eget blod han flyter.

23.

23 små nissar i smällkalla natten,
vandrar så stilla i spår av katten.
Örnen i sitt näste ruva,
då han ser en liten luva.
Han dyker från grenen där han bor,
och krossar nisse med vassa klor.

22.

22 små nissar mot bebyggelse vandra,
i lång rad efter varandra.
Då de över vägen måst passera,
då en landmina brisera.
Nisse skjuts i höjden likt raket,
var han nu är ingen vet.

21.

21 små nissar i midnattstimma,
traskar fram i månljussrtimma.
Ugglan hoar i från näste,
istapp faller i frå fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomte ligger död på trappen.

20.

20 små tomtar på lustigt vis,
kanar på trappen hal av is.
Nisse bevisar att Newton hade rätt,
när han halkar på ett komiskt sät.
Tyngdaccelerationen mot marken drar,
utav nisse inget finns kvar.

19.

Lustig fälla husbond monterat,
detta har 19 nissar intresserat.
Offer i fällan är vanligtvis möss,
men trots det blir med nisse adjöss.
Nisse kapas i delar åtta,
fast han inte var en råtta.

18.

Utanför dörren står ett grötfat och ångar,
18 nissars intresse det fångar.
Med stigande hunger fatet de nalkar,
en stackars tomte på kanten halkar.
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt,
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

17.

17 nissar efter ingång leta,
dess placering ingen veta.
Upp på väggen stegen hänger,
Nisse runt denna ett snöre slänger.
Tomten runt halsen snöret vira,
hans död de 16 genast fira.

16.

Många springor stugan har,
där 16 tomtar in sig tar.
Katten som bakom dörren ruva,
slukar nisse med hull och luva.
Resten av tomte hand,
suger kisse bort från tand.

15.

En av de 15 i köket ränner,
för att mata sina vänner.
Han i mikroungen letar,
och bland innehållet petar.
Kortslut i startknapp gör,
att nisse smälter ner till smör.

14.

Mikrovågor har nisse kletat,
när 14 tomtar efter ätbart letat.
Högfrekvens var ganska illa,
nisse efter spänning pilla.
Kilovolt i nisses händer,
ljusbåge så vackert tänder.

13.

Efter var husmor maten lagt,
tomtar går på jakt.
Nisse in i frysen kryper,
Fahrenheit i kinden nyper.
Luvan blir av kylan vass,
nisse omvandlas till glass.

12.

12 små tomtar mot julbordet ila,
snabbt de upp för bordsben kila.
När sista tomten över kanten hasa,
han tappar greppet och nedåt rasa.
Faller nedåt likt ett lod,
mattan färgas röd av tomteblod.

11.

11 tomtar vill husmor hjälpa,
med att tallrikar i diskvattnet stjälpa.
Kemi som hobby husmor har,
av misstag de flaskan med kungsvatten tar.
Nisse dyker i prepparerat vatten,
nu han fräser likt katten.

10.

Tomtar i väldig iver,
springer runt ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rätt på knivens egg.
Lilla nisse stackars saten,
rinner ut i sillsalaten.

9.

9 små tomtar har festat på sill,
och nu de törsten släcka vill.
De rusar mot glöggen i samlad tropp,
och tar för sig av drycken i vars en kopp.
Ner faller nisse i glögghett hav,
likt skållad mandel hans skinn faller av.

8.

8 nissar på väggen klättra,
för att färgen på darttavlan bättra.
Husbondsgrabb med sömnen trasslar,
undrar vad det är som prasslar.
Pilen som pojken skickar med snärt,
sätter sig i tomtens stjärt.

7.

7 små nissar sig mot golvet kasta,
och de nu mot julgran hasta.
Julgransfoten fylld med vatten,
ser de ej i mörka natten.
Nisse vill här bada sig,
drunkna bort från livets stig.

6.

6 små tomtar sig i granen svingar,
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära våga,
snart han står i ljusan låga.
Doftar snart likt vidbränd stek,
ångrar då sin ystra lek.

5.

Granen är en farlig plats,
5 små nissar nedåt tar sats.
De sakta ner för grenen glider,
barren då i baken svider.
Tomtens resa slutar fort,
en glasklar kula gör honom till lort.

4.

4 tomtar runt varandra springer,
då helt plötsligt telefonen ringer.
äldsta dottern i denna svara,
tomte undrar vad detta kan vara.
Nisse upp på klykan stretar,
luren läggs på som honom kletar.

3.

3 små tomtar kring sig tittar,
då en smällkaramell de hittar.
Ner på denna nisse hoppar,
men för detta den ej stoppar.
På golv, i tak och gardin med frans,
finns nu nisses hjärnsubstans.

2.

2 små tomtar dator hittar,
och i denna de nu tittar.
Nisse flexskiva vill vara,
då datorn fil på honom spara.
Nisse inget skrivskydd har,
så nisse slutar sina dar.

1.

Husbond stiger upp i natten,
för att kasta lite vatten.
Under husbond tunga tåffla,
nisse blir till krämig våffla.
Snön ligger vit lite här och var,
inte en jävla tomte finns kvar.


jon?!!

Jon är bajs! Kolla va fan han har gjort me sitt hår! xD visst vart han gullig.... NOT xD


ensam hemma

Här sitter jag helt ensam och typ ser på tv. Jag är helt ensam hemma idag och imorrn är morsan och min styvpappa borta nästan hela dagen men Jon är nog hemma då, men jag har min vovve som håller mej sällskap :) men de känns tomt. Jag är hes :) imorse hatade jag de typ för då kunde jag typ inte prata, men nu tycker jag om de för jag tycker om min röst när jag är hes :) annars hatar jag den. Har inte nå mer att skiva om, bye


vaccination

Jag kom just hem från skolan. Inte så värd dag^^ första lektionen hade vi samhälls i 30 min sen så gick vi och vaccinerade oss mot svininfluensan. De var inte så farligt som jag trodde. Jag märkte inte ens när jag fick sprutan xD jag såg bara när skolsköterskan tog sprutan och sen när hon la tillbax den, jag sa ba "har jag fått sprutan!?" och skolsköterskan ba "jo du har fått den". För jag märkte inget xD de känns ingenting nu heller, hon typ bara låtsades ta den :o nä men jag hoppas jag inte blir sjuk av den som andra har blivit. Iaf efter jag fick sprutan så slutade vi och så tog jag 10 bussen hem. Så va ska jag göra idag då? Tycker inte om helger när de inte finns nått att  göra. Jag saknar min baby. Men de är sånt man får leva med. Nu ska jag gå och väcka morsan och säga hur duktig jag har varit som har tagit sprutan^^ hejdå



första bandet

Jag sitter nu och lyssnar lite på "Hjalle och Heavy". De var typ de första bandet nånsin som jag började lyssna på så jag får värsta tillbacka blickarna^^ när jag var 6 år så var dom med på ett program som hette "På Rymmen" och gick på TV4. Programmet gick ut på att det var några stycken som var uppdelade i par som skulle fara runt i Sverige och göra uppdrag och samtidigt så hade var sin grupp en "spårhund" som skulle söka efter dom. Om spårhunden fick tag på dom så förlorade dom. Men om dom klarade alla uppdrag och sånt så fick dom massa pengar. Hjalle och Heavy fixade alla och dom gjorde en ny låt varige vecka under programet. Dom gjorde sammanlagt 3 skivor. Efter att programet slutade så fortsatte jag att lyssna på dom :) här kommer några låtar av dom: 








kiss dator

Idag häde nått jätte konstigt me min nya dator! Den pissa ner sig! Asså igår var den ju helt normal, och imorse innan jag for till skolan. När jag kom hem och startade datorn så börjde de rinna massa vatten ur den :S inte lite heller! Men den funkar! Men de är ändå inte normalt att de ska komma vatten ur den! Jag kan lova att jag inte har spilt nått på den för jag är så jäkla rädd om den.
Morsan säger att vi ska lämna in den och få en ny imorrn. Men den funkar ju helt normalt och jag orkar ju inte installera allt igen. Tycker ni att jag ska lämna in den även om den funkar som den ska?

dator!!

Idag var jag till stan och köpte min bärbara dator :D dehär är första inlägget jag skriver me denhär datorn^^ jag har typ suttit hela dagen och fixat till i datorn. Jag är väldigt nöjd me den :) känns så skönt att ha en liten dator som jag kan ha överallt och som inte låter som en jäkla traktor. Aja ska typ sova nu, go natt


info om mej

Alla ni som läser min blogg kanske inte vet så mycke om mej så är kommer lite info om mej.

Namn? John Johansson

Smeknamn?
Typ Älskling <3

Hur gammal är du?
18

När är du född?
29 Mars

Hur lång är du?
lite mer än 1,80

Skostorlek?
42-45

Höger eller Vänsterhänt?
Högerhänt

Hårfärg?
Just nu blå och svart

Frisyr?
Nerlagd tuppkam, vet inte va jag ska kalla de xD

Piercingar?
4 i läppen, 1 i ögonbrynet, 1 i nippeln, 3 i örat än så länge.

Tatueringar?
snart!

Vilken parfym använder du?
Axe

Vad är du rädd för?
Harskrankar :S

Är du allergisk mot något?
nej

Husdjur?
2 ormar och en hund :)

Vart bor du? Ute i en stuga i Kusmark

Trivs du där? I stugan ja, i Kusmark kan de vara ganska dött ibland

Hur många är ni i din familj?
4 Människor + djur

Önskar du att du bodde någon annanstans?
Jag vill ha en lägenhet

Vad heter din skola?
Anderstorpskolan

Vars är din skola?
Skellefteå

Trivs du där?
Nja, kunde vart värre men oxå bättre

Vad går du för linje?
Estetisk bild

Är du kär i någon just nu?
Oja!

Om ja, vad heter han/hon?
Natalie! <3

Tycker du om att vara singel?
Nej

Har du någon gång gråtit för någon du inte kunnat få?
Nej

Vad tycker du om kärleken?
De är de bästa!

Tror du att du kommer gifta dig någon gång?
Ja :$

Barn?
Vill ha!

Vänner?
Nä jag är mobbad xD nä men jag har vänner :)

Trivs du med dom?
Klart!

Har druckit alkohol?
Haha ja?

Brukar du dricka alkohol?
Nä inte så ofta

Har du druckit öl?
Ja

Tycker du om öl?
Ibland^^

Vad gör du just nu?
Jag sitter hemma och svarar på domhär frågorna och tänker på min älskling <3

Vad brukar du göra på fritiden?
Sitter vid datorn eller tv om jag inte umgås me nån

Har ni några frågor så är de bara att fråga :)


pic

Hahah va cool bild xD den ser ut som att den rör sig!


Disturbed - Liberate



Lyssna på texten! Budskapet är sjukt bra.

Bold motherfucker don't you limit your mind

Liberate your mind
You motherfucker, you're so narrow-minded
So narrow-minded
So liberate your mind
Now motherfucker, will you liberate your mind
Liberate your mind
You motherfucker, you're so narrow-minded
So narrow-minded
So liberate your mind
Now motherfucker, will you liberate your mind
This time

Bold motherfucker
Don't you limit your mind
Can't you see that the message
Have fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Don't you limit your mind
Now bold motherfucker
Don't you limit your mind
Can't you see that the message
Have fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Don't you limit your mind
This time

Waiting, for your modern messiah
To take away all the hatred
That darkens the light in your eye
Still awaiting, I

Liberate your mind
You motherfucker, you're so narrow-minded
So narrow-minded
So liberate your mind
Now motherfucker, will you liberate your mind
Liberate your mind
You motherfucker, you're so narrow-minded
So narrow-minded
So liberate your mind
Now motherfucker, will you liberate your mind
This time

Bold motherfucker
Don't you limit your mind
Can't you see that the message
Have fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Don't you limit your mind
Now bold motherfucker
Don't you limit your mind
Can't you see that the message
Have fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Don't you limit your mind
This time

Waiting, for your modern messiah
To take away all the hatred
That darkens the light in your eye
Still awaiting, I

"Out of Zion shall come forth a law
And the word of the Lord from Jerusalem
Nation shall not raise sword against nation
And they shall not learn war anymore
For the mouth of the Lord hath spoken"

Waiting, for your modern messiah
To take away all the hatred
That darkens the light in your eye
How long will we be
Waiting, for your modern messiah
To take away all the hatred
That darkens the light in your eye
Still awaiting, I

Still awaiting, I


samhälls

Just nu har jag samhälls. Eller typ inte, läraren är inte här och vi skulle göra frågor som tog typ 10 min att göra^^ sen så har vi bild. Då ska vi måla till en utställning men målningen kommer bara med om den är tillräckligt fin. Jag har redan gjort en målning och man får ta gamla bilder att lämna in så jag tycker det är mest tidsfördriv just nu. Det skulle va kul om jag fick med en målning på utställningen men de tror jag inte. Är inte så bra, men man kan ju hoppas :) nu ska jag gå och laga min MP3 hörlur, hare gött

stewie

Hahahah sådär är typ barn xD family guy äger!


halloween (N)

Nu har jag sett några av filmerna "halloween". Dom sög typ för alla var lika dana. Jag slutade se efter den 4e filmen. De handlade ju bara om att Michael Myers kom på halloween och döda massa människor och sen tror alla att han dör och sen i nästa film så kommer han tillbax. Det blev så jäkla tråkigt när de bara hände samma grej. Va ska jag nu börja se på dagarna? Nån som vet nån bra serie eller nått? :)


monster orm!

Forskare i Colombia har hittat fossil av ett förhistoriska djur som tros vara den största ormen som någonsin har levt på jorden. Forskarna tror att det levde mellan 58 och 60 miljoner år sedan. Den förhistoriska ormen, döpt Named Titanoboa Cerrejonensis, skulle ha vägt 1140 kilo och mätte 13 meter från nos till svanstipp! Den skulle vara så tjock så att om den låg på marken så skulle den ha nått upp till höften på en människa :o fatta sjukt stor!
Min egen orm kan bara bli 3,5 meter :( jag läste dehär på CNN. Där stod de att de tropiska ekosystem i sydamerika var mycket annars för 60 miljoner år sedan, det var det en regnskog som idag men det var ännu varmare och det kallblodiga reptiler alla var betydligt större för att de var ett varmare klimat. Då började jag tänka på en sak, eftersom vårat klimat blir varmare pgr av växthusefekten så borde ju reptiler bli större?! Tänk om ormarna blir lika stora som dendär fossilen var :o läskigt!


mandariner

Hahah jag hade tråkigt med ett glas med mandariner xD sen så fixade jag dom lite i datorn^^

   

 

 




farsdag

Idag har jag varit hos farsan typ hela dagen :) vi fikade och sånt, typ världens största bullar :o han fick 2 skivor av mej i farsdags present. Sen var vi och hämta lilla syrran för att hon oxå ville komma och hon kunde inte få sig dit. Så jag körde dit för pappa har inget körkort. Pappa har skaffat en hund :) men han var inte säker om han skulle ha kvar honom för han bara lånar han nu, men jag hoppas att han har kvar honom för han var så snäll :) han heter Salle (Salvador). Dom sa att han är en blandning mellan en Schäfer och en Podengo Grande och ha är 3 år. Jag busade me han och han typ bet sönder min arm xD men de gör inget för han var så fin :) pappa fick honom från en såntdär ställe där dom har hundar som är hemlösa. Hans förra ägare hade varit en jävla idiot! Han har märke runt halsen från hans kedja som han hade runt halsen. Han hade haft de på sig sen han var valp och när han växte så var kejdan för liten så den växte in i hans hals :( de är verkligen jätte hämskt! Men dom har tagit bort kedjan nu så han är bara glad nu när han är hos min pappa :)










snö

De snöar massor! :) de har snöat typ hela dagen. Hoppas verkligen att snön kommer stanna denhär gången! Om de smälter bort igen så dör jag typ :o jag vill så mycke köra skoter och åka pulka och sånt :) och göra snögubbe! Jag vill börja sätta upp julsaker nu typ. Då får man så mycke jul känslor! Men de ger inte så mycke att sätta upp de nu för de är ju så länge kvar till jul. Eller de är 46 dagar kvar till jul :) känns ändå länge^^




hälso pedagogic

Jag tänkte bara skriva lite om lite saker jag har läst om på hälso pedagogin. Jag tycker de är intressant att läsa så jag hoppas ni oxå gör de :)
Inom beteendevetenskapen brukar man skilja på två typer av individer, typ A och typ B. Typ A har stor risk att drabbas av skadlig stress. Det är den gruppen männsikor som blir otåliga i bilköer, har lätt för att bli irriterade och har svårt att gå ner i varv när de är lediga. Typ B-individer är i jämförelse med typ A-individerna mer avlappnade. De stressar och tävlar inte lika mycke me sig själv och andra. Detta är bra för den psykiska hälsan. Man kan försöka ändra på tillvaron för att den ska va mindre stressig, vilket i sin tur förbättrar hälsan både fysiskt och psykiskt. Här kommer några kännetecken på typ A-individer och råd till dom:

1. Typ A-individer gör flera saker samtidigt. Ofta läser de tex samtidigt som de äter.

Råd: Det är känt att kvaliteten på de man gör blir bättre om man koncentrerar sig på en sak i taget. Man gör mindre misstag och behöver inte göra om så mycke. Försöka därför inse att du inte behöver göra allt själv och öva på att ägna dig åt en sak i taget, även om de gäller enkla saker som måltider.

2. Typ A-individer är tävlingsmänniskor. De sätter en ära i att vara först och bäst. De tävlar alltid, även inom familjen och i vänkretsen.

Råd: Männsikor ska inte dömas utifrån vad de gör utan utifrån vad de är. Försök därför gilla aktiviteter och umgänge utan att känna tävlingshets. Eventuellt kan du medvetet undvika samtalsämnen som kan leda till resultatfrågor.

3. Typ A-individer blir lätt arga och skäller på folk. Deras tålamod är litet och de behövs inte mycke för dom ska bli irriterade. Efteråt får de dåligt samvete.

Råd: Det är inte alltid bra att undvika konflikter och lägga locket på. Samtidigt kan de vara bra att försöka omvärdera vissa situationer. Det som hänt är kanske inte så farligt trots allt? Man kan tex fråga sig själv två frågor: "är de värt att bråka om saken?" "Är de igentligen denhär personen eller situationen som jag är arg på?".

4. Typ A-människor blir lätt otåliga, tex i bilkö eller nån som tar lång tid på sig att få nått utfört.

Råd: Försök att ta den stillastående bilkön som ett tillfälle till avkoppling. Tänk på något trevligt och passa på att fantisera om annat. Att stå i en bilkö är en träningssak. Umågs med männsikor som är lugna. Det kommer att påverka dig.


på skolan

Jo jag är på skolan nu. Allt är bara bajs. Är trött, hungrig, oglad och fryser typ ihäl! Just nu har jag bild men jag har ingen aning om va jag ska måla så jag satt mej vid en dator iställer^^ vi ska måla till nån kost tävlig. Nån som har nån idé om vad jag ska måla?

katt!

Hahaha en av våra katter är ganska söt, hon hade stängt in sig själv i micron xD jag fattar inte hur hon lyckades me de! xD men jag räddade hon iaf^^


filmtips

Grymt bra film! Se den :)


skroten

Jag har nyss kommit hem från Kuusakoski. Jag följde Nicklas och jobbade. Han skulle laga ett transport band där så jag följde me för att se Kuusakoski^^ de är typ en soptipp där dom krossar metall och mosar ihop de och sen skickar iväg de för att smälta ner de. De fanns så mycke metall saker där så jag blev typ knäpp. Jag tycker om metall :$ men de fanns ju många fina grejer där som folk har kastat. Ge mej en dag och en släp så skulle jag typ ta massa saker. Inte för att jag är värsta lodisen men de fanns ju fina saker! De fanns typ allt man kan tänka sig som är i metall där. Om jag fick så skulle jag ta en svetts och göra ett konstverk av metall :) men man får ju inte ta saker därifrån men Nicklas har tagit massa fina mobiler som funkar och allt. Jag tog lite bilder när jag var där oxå, hade inte så mycke att göra^^




skol helvete

Bajs skola som förstör mitt liv! Imorrn ska jag på möte me rektorn och min mentor för att jag har varit borta så mycke från skolan. Jag har faktiskt varit borta väldigt mycke men de mesta är för att jag har haft massa körlektioner och de kan jag ju inte rå för. Jag måste ju ta körlektioner för att kunna ta körkort och nu har jag ju tagit de så nu kommer jag vara mer i skolan men dom kan väll ta och ge sig nu. Jag ska ju va där, vaför ska dom då ha nått jäkla möte. Okej jag har väll varit borta annars oxå men de är inte alltid så kul att ha världen längsta hål när jag inte ha nån att prata med eller umgås med på rasterna. Men jag ska försöka stå ut ändå. Jag har inte heller varit på min nya individuellt val men jag har ju varit på praktik och hur fan kan dom tro att man ska kunna vara på den när man har praktik nån helt annan stans. Retards! Dessutom har jag ingen aning om vars den lektionen är för de får man ju inte veta! Nu mår jag då illa, typ magsjuka eller nått men jag måste väll till skolan tydligen. Hatar skola!


en tanke

De flesta männsikor lever inte idag.
De flesta planerar för att leva imorron.


bloglovin