loch ness odjuret, ett lååångt inlägg xD

Nu får ni mycke att läsa så jag varnar er om ni inte orkar läsa hela inlägget xD jag har bara funderar på en sak att länge har det ju berättats historier om att något som lurar i djupet av sjön Loch Ness. Massor av människor påstått att de har sett ett sjöodjur där men ingen har kunnat hitta bevis på att det verkligen existerar. Jag hade gjort ett arbete på svenskan förra året om det och jag hittade de arbetet nyss så jag tänkte jag kunde skriva om de på min blogg för att de är ganska coolt tycker jag. Speciellt att veta om de är nån som tror på att de finns ett monster i Loch Ness. Iaf nu ska jag skriva lite ur de svenska arbetet som jag gjorde.

Detta sägs vara det första fotografiet på Loch Ness odjuret. Det togs 1933 av Hugh Gray som bodde i byn Foyers intill sjön. Hugh Gray var på väg hem från kyrkan och då såg han nått göra ett stort plask på ytan av sjön. Som tur var så hade han kameran med sig och började ta kort. Bara en av dom visade något. En del sa att det var ett bevis på att Nessie existerade. Andra sa att de var bara en röra och bevisade inget. Många till och med sa att det var en bild på en hund (kanske Grays egen) med en pinne i munnen och simmade i vattnet. Jag fattar inte hur man kan se en hund på den bilden xD

År 1934 tog Robert Kennedy Wilson från London tog det mest kända fotografiet av Nessie. Christian Spurling hade senare erkänt att han hade medverkat i en bluff. Detta erkände han på sin döds bedd 1993. Hans halvbror Ian Watherell och Ians far Maraduke Watherell hade tagit ett jobb för Daily Mail att hitta Nessie. Så han hade hjälpt dem att göra en modell av Nessie av en leksaks ubåt. Kortet som Kennedy tog hade tagits så på allvar så att de inte hade vågat erkänna bluffen.


Teori 1

Det finns en teori att Nessie är en kvarleva från dinosaurierna som heter plesiosaurus, en räk- och fiskätande reptil som har varit utdöd i 65 miljoner år. Dom var 15 meter långa och måste upp till ytan för att andas och det stämmer bra in på vad som sägs om Nessie. Teorin är att några plesiosaurier inte dog ut, utan levde kvar till efter istiden då Loch Ness var bottenfrysen. Sedan skulle de ha flyttat från havet in i sjön och anpassats till att leva i sötvatten. Det finns mycket fisk i sjön som forskare påstår att ska kunna föda en grupp stora djur. Men teorin har motbevisats för att plesiosaurier inte hade en benstruktur som gör det möjligt att hålla huvudet över vattenytan som Nessie ofta har setts göra.



Teori 2
Andra teorier är att Loch Ness-odjuret är en ovanligt stor mal, en säl med mycket lång hals eller till och med en storväxt ål då dessa är vanliga på Loch Ness botten. Det finns ålar i sjön som kan bli upp till 2 meter långa och många människor som bor nära sjön tror att det är en mycket stor ål. Det finns även enorma sötvattensfiskar som kallas störar som simmar upp för floden Ness och kommer ut i Loch Ness för att leta efter mat och partners. Störar kan bli flera meter långa och har rader av knölar på ryggen som skulle stämma in på många observationer av Nessie.

Teori 3
Det finns också en teori är att en cirkus stannat vid sjön och låtit sina elefanter bada i sjön. Sedan har folk sett snablarna från elefanterna sticka upp ur sjön, och sedan trott att det var något sorts odjur. Lademan förklarar att detta är den mest troliga förklaringen och stämmer överens med när myten först nämndes i tidningarna år 1933. Det var detta år som cirkusdirektören Bertram Millis Circus utlovade en belöning på 20 000 pund till den som kunde fånga in odjuret. Genast började några att bygga burar av stål på 35 ton för att fånga Nessie.

Det finns massor av folk som har sett Nessie i Loch Ness och de finns även ett tjugotal som har sett Nessie på land. Robert Rines har letat efter odjuret sedan 1972 då han tog undervattensbilder på vad kan ha varit en stor fena. En del forskare har undersökt med ekolod och påstår sig ha fått indikationer på stora rörliga föremål.

 



  

Operation Deepscan

Operation ”Deepscan” har varit det största försöket att hitta Nessie. De var en ekolod expedition av Loch Ness, en operation som skulle svepa det ofattbara djupet av sjön från strand till strand med en ridå som inget kan fly från. Positionerna av de tre föremålen blev utmätt av ”Decca” navigationssystem så de kunde granskas senare. Föremålen som sonarna upptäckte den dagen var större än vad man kunde räkna med att hitta i sjön. Föremålet var på 78 meters djup skulle kunna vara en mycket stor fisk art som man vet finns i sjön men de skulle inte vara på det djupet. Om de andra två sonar kontakterna var mycket konstiga och större. Kontakterna var större än hajar men mindre än valar. Adrian Shine, ledare över Loch Ness projektet, sa som sin åsikt om kontakterna att man inte kunde förvänta sig sådana sonar kontakter med tanke på sjöns kända djurliv. Nästa dag gjorde man samma sökning och den började norr. Operationen var alltså lyckad. Dom fick tre stora sonar kontakter i sjön som var för stor för något känt som lever i sjön. Så vad var de tre sonar kontakterna som var större än en haj men mindre än en val.


Kommentera är ni snälla och berätta gärna om ni tror på att Loch Ness odjuret finns eller inte. Berätta gärna vaför om ni vill :)

 


Postat av: Natalia

tror faktiskt att det finns :O Finns så mycket vi inte känner till.. och ddet kaan finnas vart som heelst ^^

2009-12-01 @ 15:17:01
URL: http://mamasitaah.blogg.se/
Postat av: Liisa

Jag har faktiskt ingen aning :S

Tycker det verkar sant ibland men ändå inte liksom ...



Men det där med hund och pinne i munnen på första bilden. Jag ser faktiskt en hund xD

Det där svarta strecket är liksom pinnen, och bakom så är då hunden. Ser du? :P

2009-12-01 @ 20:48:48
URL: http://theliisa.blogg.se/
Postat av: Ronja

Jag skulle gärna vilja tro på att Loch Ness odjuret faktiskt existerar. Men skeptisk som man är så tror jag att människan åter vart för rastlösa och kommit på en massa skit. :)

2009-12-02 @ 00:30:07
URL: http://somethingwicked.blogg.se/
Postat av: Effi

Bilden som Robert Kennedy tog ser inte äkta ut, Påminner om en hand som sticker upp ut vattenytan. Dessutom tycker jag att det är alldeles för litet för att kunna vara Nessie om man kollar närmare på vågorna som är större än sja "huvudet och halsen".

Men jag tror definitivt att det finns NÅGOT i den där sjön :)

2009-12-03 @ 18:42:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
bloglovin