10 sanningar om mej

1. Jag är skiträdd för "harkrankar". Om ni inte vet va de är så sök på google eller nått. När jag var väldigt liten så sa mina föräldrar att de var jätte stora myggor och då blev jag skit rädd att dom skulle suga ut all blod ur mej typ :o Nu vet jag ju att de inte är så men jag är ändå rädd för dom.

2. Jag är typ mans-hatare. Jag väljer mina killkompisar väldigt noga för jag hatar verkligen killar för att 90% är bara svin och idioter och alla dom killar som jag inte känner ser jag som ett hatobjekt och det gör jag tills dom visar motsattsen.

3. När jag var liten så var jag alergisk/överkänslig mot vatten och fukt. Jag vet det låter helt stört men när jag badade, duschade eller var ute i regnet så fick jag utslag över hela kroppen! Men det försvann när jag blev äldre :)

4. Jag har väldigt dåligt självförtoende. Jag är väldigt blyg mot folk jag inte känner och jag dör typ om jag måste prata inför massa människor.

5. Jag har en hobby som heter Warhammer. Alla kanske inte vet va de är men de är ett figurspel som man målar och bygger ihop små figurer och sen så spelar man me dom. Jag har hållit på me de nu i 9 år nu. Jag suger på att spela men jag älskar att måla dom små figurerna. Många tycker det är så töntigt men de skiter jag i för jag tycker de är kul och jag tänker inte lägga när min hobby för att andra som inte ens har provat det tycker det är töntigt.

6. Jag är typ sämst på att prata. Jag kan bara prata om någon säger nått till mej. Jag kan inte börja prata om nått, jag har ingen aning vaför. Det är bara med dom som jag känner riktigt bra som jag kan börja ett samtal om nått. Jag har typ för dåligt fantasi för om de blir tyst och så vill jag börja prata om nått så blir det bara tomt i min skalle. De är skit jobbit :(

7.
När jag var liten så var jag jätte intresserad av småkryp. Vi hade en lekstuga på gården och i den hade jag massa burkar och burar där jag hade fångat massor av småkryp och jag skötte dom varige dag. När alla andra barn spelade fotboll så sökte jag efter kryp i skogen. När alla andra barnen badade så gick jag runt med en hov i vattnet och fångade djur i vattnet. Jag var en cp unge xD

8.
Inte som alla andra killar är jag inte homofob. Dom flesta killar är det men inte jag. Det enda jag tycker är jobbit är bögar som är super femenina. En del är mer femenina är vad tjejer är. Och de är så jobbit me bögar som låter som små fjortisar! Jag får bara ont i huvuet. Tjejer som är lebb uppför sig ju inte som killar bara för att dom tänder på tjejer.

9.
Jag är rädd för att hoppa från nånting ner i vatten. Jag är inte rädd för vatten eller så men jag kan verkligen inte hoppa från en brygga eller nått. Det känns som att den finns nått där nere som bara vänta på att jag ska hoppa ner. Om jag ska bada så går jag alltid ner i vattnet.

10.
Jag har typ inte läst en bok i hela mitt liv. Förutom sånna böcker man läste när man var liten som det typ var ett ord på varige sida. Men jag har aldrig läst en riktig bok. Hur bra jag än tycker att boken är så läser jag aldrig ut den. När jag har läst några kapitell så ger jag upp ett tag och sen när jag orkar börja läsa igen så har jag glömt allt som har hänt i boken och så orkar jag inte börja om^^

Wonderful world?


26/1 -10

Nu har jag just kommit hem från stan. Idag var skolan typ som vanligt. Hade värdens drygaste foto lektion. Den är i 3 timmar och läraren gick efter 30 min och sen kom hon inte tillbax, så klassen försvan än efter en. Jag var kvar för jag hade ändå inget att göra för jag väntade på att älsklingen skulle komma till stan. Typ halv 4 så gick jag och letade upp läraren. Såhär lät det typ:

Jag: Hej, har vi slutat?
Birgitta: Jo de har vi.
Jag: Ja det är bara jag kvar så jag tänkte bara om jag fick gå.
Birgitta: Har alla andra gått? Ja då blir de IG för dom då^^

Tur hon inte var lika på dåligt humör som hon var igår xD Då var jag utanför personal rummet och så kom Birgitta ut och sa "JAG ÄR ARG! Så om de är något du vill fråga så fråga någon annan!" sen så klampade hon iväg. Jag typ okeeeeeej xD Hon blir ganska lätt arg men när hon är glad så är hon snäll^^

Dear Penis

Hahaha gillar låten så mycke xD


Rubrik

Idag har de inte hänt nått speciellt. Fast 3 av våra lärare var borta idag så sista lektionen blev inställd. Så iställer för att sluta 4 så slutade jag 2 idag :) Sen så for jag hem och skrev läxa till avancerad bild som jag ska ha till imorrn. Slutar tidigare imorrn för att sista lektionen är inställd imorrn med :) Annars har jag inte så mycke att skriva om för de har som inte hänt så mycke :/

ps. Jag fick en liten fakta bok om alkohol när jag följde mamma dit. Där stod det bland annat hur mycke kalorier det är i alkohol och jag blev typ förvånad :o

1 starköl (5,6%) 40 cl = 186 kcal (11,6 sockerbitar)
1 glas gin & tonic (40%) 4 cl = 150 kcal (9 sockerbitar)
1 glas cosmopolitan (40%) 4 cl = 120 kcal (7,5 sockerbitar)
1 glas rött vin (12%) 15 cl = 108 kcal (6,8 sockerbitar)
1 glas vitt vin (12%) 15 cl = 101 kcal (6,3 sockerbitar)
1 glas punsch (26%) 4 cl = 98 kcal (6,1 sockerbitar)
1 glas whisky (40%) 4 cl = 98 kcal (5,9 sockerbitar)



trött! lol

Nu har jag just sett Wall-E. Den var bra :) Wall-E är ju så söt! Jag skulle vilja ha en robot som han^^ Då skulle han få städa mitt rum xD Jag är typ skit trött så de blir väll till att sova snart. Typ tidigt! Imorrn ska jag typ ha mycke kläder på mej för jag frös hur mycke som helst idag. Idag skulle min kamera komma som jag beställde :) Jag ska nog gå och hämta den imorrn! Eller dom skulle skicka ett sms när den har kommit så jag tror att dom skriver imorrn. Annars får jag väll vänta, men annars så kommer den nog vilken dag som helst. Jag har längtat efter den. Då slipper jag springa runt me morsans kamera, och dessutom så kommer min kamera vara mycke bättre. Men nu ska jag snart sova, hare bra


bebis

Jag har lite tråkigt just nu. Morsan och nicklas är hos grannen och tittar på bebisen :) Dom har fått en liten flicka som är 2 månader nu. Vågade inte följa med^^ Men jag hjälpte till att köpa present åt bebisen :) Vi köpte en liten typ skaldra eller va de nu var och en liten tröjja. Mamma hade inga pengar på sig när jag var me henne och köpte de så de va jag som fick betala. Haha dom i kassan trodde nog att jag var pappa och köpte åt min bebis^^ Men så var de ju inte :/ Men grattis till våra grannar iaf :)



what?!

Asså nu måste jag få uttrycka mej här! Massor av tjejer har börjat ha såna där glansiga svarta leggins. Dom är ju sååå fula! xD Va är de som händer igentligen? Jag fattar inte va folk tycker är snyggt me de! Jag tycker bara de ser ut som nå jäkla pingvin skinn xD Är de verkligen nån som tycker de är snygg? Eller är de bara för att de är så "mode". Och som tex dedär som var så "inne" för ett tag sen att ha nått snöre runt huvet så man ser ut som nån jäkla hippie! Huvudet ser ju bara ut som.. jag vet inte vad, typ missbildat xD Lol! Och så försvan de ju lika fort som det blev populärt. Om man tycker de är så kul att följa mode hur fult de än är så får man väll göra de, lol xD Om man bara följer mode så har man ju ingen egen stil och har bara som andra har, hur kul är de?


filmtips - jordens undergång

Nu tänkte jag ge lite filmtips me filmer som jag tycker är bra med temat "jordens undergång". Enjoy :)

Deep Impact - Regeringen visar att en komet är på direkt kollisionskurs mot jorden. Ett team av astronauter skickas upp i en raket och ska försöka spränga kometen med kärnvapen, under tiden, konstruerar samhället en stor underjordisk stad som kan stödja en miljon människor, är förhoppningen att mänskligheten kan rädda en spillra av sig själv och befolka jorden efter kometerna förstör allting på ytan.


Amageddon - Med en hastighet på 35000 km/h är en gigantisk astreoid på väg att kollidera med jorden. För att förhindra katastrofen anlitar NASA-chefen Dan Truman världens främste oljeborrare Harry S. Stamper, den ende som kan klara uppdraget. Under 12 intensiva dagar skall han och hans mannar tränas till astronauter och inte minst - till att rädda världen.


The Core - Jordens inre slutar snurra och därmed försvagas jordens magnetfält och förorsakar naturkatastrofer innan det skulle förstöra jorden helt och hållet. Det uppfinns en jätte borrnings farkost som ett antal vetenskapsmän att göra en resa in i jordens inre och sätta mitten i snurrning igen.


2012 - Katastrofer börjar inträffa samtidigt i hela världen den 21 december 2012. USA inrättar en myndighet vid namn "Institute for Human Continuity" som med hjälp av ett antal fartyg försöker garantera männsklighetens överlevnad.


A Sound of Thunder - En rik affärsman har skapat en safari genom en tidsmaskin som gör det möjligt att resa till det förflutna. Medans arrangören har vidtagit alla försiktighetsåtgärder för att minimera effekterna på det förflutna, bryter en besökare på safarin mot reglerna och lämnar den utsedda vägen. Efter återkomsten till den riktiga tiden så märker dom att världen har börjat förändras och nu försöker arbetarna på safarin att ställa allt till rätta igen.

 


citat

"True love begins when nothing is looked for in return."

David Draiman

Tänkte bara skriva lite om min typ idol David Draiman. Han är sångare i Disturbed och han har varit med om mycke i sitt liv som bland annat när hans flickvän tog självmord. Efter det så har han varit psykiskt sjuk och har själv haft självmords tankar, men efter några år på psyket där han fick hjälp så han blev frisk och nu genom låten "Inside The Fire" så förmedlar han hur han kände då.

 

Ni kanske ser vars jag har fått min idé me läpp piercingarna ifrån^^


roligt me YouTube

Sorry att jag inte har varit så aktiv så senaste. Jag har inte mått helt okej. har varit orolig varige dag och känt mej ganska ensam. Det har varit världens långsammaste vecka och helgen kommer nog vara likadan. Och så har jag sovit väldigt dåligt. Så jag har helt enkelt inte har nån lust eller ork att skriva på bloggen. Idag har de varit lite bättre. Jag slutade 11.30 som jag gör varige fredag och då for jag me morsan och handlade. När jag kom hem så såg jag och min vovve på roliga hundar på YouTube och så började jag skratta. Har typ aldrig skrattat så mycke när jag har varit själv^^ Ajja trodde typ att jag grät eller nått när jag skrattade för hon kommer och satte sig nära mej och pussa på mej sen la hon sig i mitt knä^^ Så vi har haft de kul :) Inte för att Ajja kunde se på hundarna på datorn men hon hörde ljudet och hon blev typ knäpp^^


första skoldagen 2010

Så då var de första skoldagen 2010. Vilken bra start, den första lektionen hade jag inte xD Så jag har bara 1 lektion idag och den börjar 13.55 så jag får vänta LÄÄNGE! Och så hade vi brandövning första dan, fail! Jag har ingen första lektion imorrn heller, men om jag inte kommer kunna sova igen så va ger de att sitta hemma då. Då kan jag hellre va på skolan och måla eller nått. Jag har typ saknat de har jag upptäckt^^ Jag har redan börjat på ett arbete fast vi inte har fått några uppgifter än. Aja shit happens^^ Jag skulle igentligen bara komma hit och skriva ut mitt nya schema så bye

Adinkra

Om en vecka, alltså nästa söndag, far jag till Umeå och tatuerar mej :) Längtar så mycke! Jag skulle igentligen fara nån dag denhär veckan men de gick inte. Men snart blir de äntligen! Min första tatuering. Det kommer att bli fler med åren och jag har redan flera tankar på andra tatueringar. Jag tänker tatuera på fingrarna som på bilden.



Jag ska tatuera symboler som kallar "Adinkra". Här kommer symbolerna jag tänker ha och va dom betyder. Jag skriver de på engelska för jag kommer inte på nån betydelse som låter bra på Svenska.

höger hand

Tamfo Bebre - the enemy will stew in his own juice.
symbol of importance of learning from the past


Nyame Biribi Wo Soro - God is in the heavens.

symbol of hope.


Odo Nnyew Fie Kwan - Love never loses its way home.

symbol of the power of love.



Mmusuyidee - That which removes bad luck.
symbol of good furtune.



vänster hand

Asese Ye Duru - The earth has weight.
symbol represents the importance of the earth in sustaining life.



Ese Ne Tekrema - The teeth and the tongue.
symbol of friendship and interdependence

The teeth and the tongue play interdependent roles in the mouth.
They may come into conflict, but they need to work together.



Osram Ne Nsoromma - The moon and the star.
symbol of love, faithfulness and the harmony in the bonding between a man and woman.



Funtunfunefu Denkyemfunefu - Siamese crocodiles.
symbol of democracy and unity

The Siamese crocodiles share one stomach, yet they fight over food.




Revolution!

Asså nu känner jag bara för att skriva för jag behöver typ skriva av mej eller nått xD Fick som sån lust att skriva^^ Idag när jag kom in på resturangen vi skulle äta på så känner man verkligen att man ser annurlunda ut för alla bara tittar på en xD Inte för att jag bryr mej nog får dom stirra om dom tycker de är så roligt^^ Jag brukar bara titta tillbax tills dom tittar bort^^ Ja, jag kanske har mycke piercingar och annurlunda kläder men hallå? Jag är fortfarade en människa med själ och blod i mina ådror. Jag är väll en precis vanlig människa för de, eller kanske inte så vanlig men ovanlig är AWESOME.

Jag lever mitt liv och skiter fullständigt i vad andra tycker å tänker om mej. För 99,9% vet ändå inte ett skit om mej. Jag har alltid haft lite annurlunda stil och har hela mitt liv blivigt mobbad, retad eller utstött för det. Men det är jag tacksam för, för genom det har jag blivigt starkare som person :) Jag har lärt mej att vad än nån annan tycker om mej så är huvudsaken att jag själv trivs med mej själv! Det finns folk som säger att det är dom som sticker ut som har den bästa personligheten. Det tror jag är sant. För den som sticker ut är den som är accepterar vem man är och inte låtsas va nån annan för att andra människor ska tycka om en. Hur bra personlighet är de igentligen om man bara låtsas va nån för att man ska bli omtyckt? Man ska inte dömma människor direkt. Man ska inte gå efter bokens utsida, man vet igentligen inte va boken handlar om förän man han kommit till sida 50.

Jag har träffat folks föräldrar som inte ens accepterar sina barn som dom är. Folk som förlorat vänner för att dom är för anurlunda. Det är helt sjukt! Det är ju dom som verkligen ska stötta och acceptare hur den personen är. Mina föräldrar tror jag iaf är stolta över mig att jag vågar sticka ut, att jag vågar vara mig själv. För de mesta iaf^^ Eller kanske inte allt jag gör, som alla mina piercingar. Men jag vet att dom ändå inte skämms över mej för det. En del av mina släktingar är en annan sak men om dom försöker gå på mej för mitt utseende så pratar dom bara för döva öron och jag skiter fullständigt i va dom tycker :) Jag tycker om dom även om dom inte gillar min stil^^ Det är iaf jag som är den som är nöjd över mej själv och vågar gå mot samhällets krav. Jag tycker bara synd om dom som inte kan vara sig själva och blivigt ett offer för media som säger att vi ska se ut si och så för att vara vacker. FUCK IT! Dom vill ändå bara känna pengar. Men till vilket pris? Att människor inte ska vara som dom själva och acceptera sig själv! Varför tror ni att fler och fler männsikor blir deprimerade? Anorexi och bulimi och andra liknande sjukdommar är mer vanliga nu i Sverige än nånsin. Det är media som säger att man ska vara som dom säger för att vara vacker. Alla föds olika, ingen är perfekt. Dessutom så kan man se barn som går bara i lågstadiet som sminkar sig! Det är fan sjukt! Inte ens barn kan vara barn längre. Jag tycker media ska krypa upp nånstans där inte solen lyser. Åh jag blir så arg när jag skriver om sånthär! FAN! Jag hoppas att du vem du än är som läser dehär har fått styrka att vara den du själv är och inte låter andra styra hur du är eller hur du ser ut eller vem du tar som dina vänner. Det är ditt eget ansvar att stå emot trycket från samhällets krav. Visst andra kan stötta dej men det är i slutändan bara du som kan ta steget. Ta hand om dej :)




9/1

Idag så steg jag upp och mata min hund och gick ut och gick me henne och sen for jag och min vovve till pappa :) Jag och pappa såg lite på skidåkningen som var på tv men jag somnade efter en stund xD Sen så körde jag oss till stan och åt kina mat på "Tatung" :) Vi båda åt 4-små-rätter :) De var gott. Sen så in gick efterätt som var glass och friterad banan, de var super gott! Sen så frågade dom om vi ville ha kaffe och då sa jag att jag ville ha för jag trodde ju att de ingick eftersom dom frågade men då kostade de 25 kr för de! 25 KR FÖR EN KOPP KAFFE! Inte billigt! Men de var gott kaffe iaf :) Efter vi hade ätit så gick vi och köpte godis på ICA och så hämtade vi Jon på buss stationen för han kom hem från Jämtland idag. Sen så for vi hem till pappa igen och åt godis och såg på tv :) Nu är jag hemma och igen och de har varit min dag hittils^^


friterad banan och glass


kallt!

Fan va de är kallt. Helt sjukt! Nu längtar jag efter sommarn. Vi har 29 grader kallt ute nu. De är kallt i min stuga me, jag sitter i vinter jacka och täckbyxor inne^^ Ajja tycker oxå de är kallt ute. När vi ska gå ut och gå så springer hon och gör sina behov typ direkt sen så sätter hon sig och försöker hålla upp så många tassar som möjligt och tittar på mej med valp ögon. Hon ser ganska rolig ut när hon vill hålla upp alla tassar samtidigt xD Jag är så glad att jag inte hade skola nu för jag skulle inte vilja stå och vänta på bussen nu!


Lan :)

Nu har jag just kommit hem från lan :) Vi hade jätte trevligt som vi alltid har på lan! Dom som jag lana me var Boman, Olle, Koch, Byggde och Linus som blev frisk så han kom på lanet :) Vi spelade Warcraft 3 och Flat Out 2. Riktigt roliga spel! Det var spelen jag spelade iaf, dom spelade 1 spel utan mej oxå för jag är inte så spel nörd och har inte så bra datorn så jag klarade inte av 1 spel som dom hade så jag fick titta på lite ibland^^ Här kommer lite bilder från kvällen.

detta är koch^^

Linus^^

Olle^^

Slapp Boman^^

Hahah Koch hade med sin militär hjälm^^ Snyggt va xD

Eh jag vet inte va jag ska säga om denhär bilden xD


Kvälls skrivning

Go afton :) Jepp, jag är vaken än. Jag har typ helt vänt på dynet xD Men de får man när man har lov^^ Jag har inte så mycke att skriva om för de har inte hänt så mycke. Imorrn (idag) ska jag fara och lana me Boman, Olle och Koch :) Linus kunde inte för han är sjuk den bajsen :( Men de blir nog kul ändå! Jag kan inte stanna där så länge för morsan ska ju ha bilen till jobbet nästa dag så jag måste hem igen och jag vill inte vara för trött när jag ska köra så det blir nog inte så sent. Om grabbarna försöker hålla kvar mej så får vi slåss om de^^ Aja hade inge mer att skriva, go natt

fick en go natt puss av Ajja xD


fruktsallad?

Jag blev sugen på nånting och då gick jag in till det stora huset och kollade om det fanns nått jag kunde äta. Då kom jag på att jag ville ha en fruktsallad :) Men när jag kollade i kylskåpet så såg jag att vi hade typ bara citrus frukter. Så jag tog apelsin, blodapelsin och mandarin och gjorde en fruktsallad av de xD Det blev en skumm fruktsallad men den blev god ändå :)


coolt

Jag fick nyss en skit cool bild på Elias när han öppnar sin mun helt! Han försöker inte hugga mej eller nått för han är hur snäll som hellst. Jag tror att han bara gäspar för det har jag sett mina ormar göra ibland när dom är trötta :) Men jag tror mest på att han försöker fixa till sin käke. Han hade nyss ätit när han gjorde det och när dom äter så delar ormar först upp käken i 4 delar. Den övre delen av munnen delas i två och den undre delen delas i två. Asså inte helt och hållet så att huden spricker! Huden runt huvudet är JÄTTE elastiskt så att dom kan dela käkarna i 4 delar så att dom ska få in stor mat i munnen. Ormarna kan oxå göra så att den undre käken låstnar från resten av kranuimet så att dom kan svälja mat som är mycke tjockare än dom själva. Kolla på bilden med orm kraniumet, jag lekte lite me paint för att visa hur dom delar munnen i 4 delar. Det är ganska coolt hur dom kan göra så för att äta :)

 


Mina mysiga husdjur^^

Igår blev min hund en knä hund^^ Jag satt vid datorn och så hoppad hon upp i sängen och la sig bredvid mej och la sitt huvud i mitt knä :) Hon är söt. Men hon klagade direkt jag rörde på mej lite xD Så hon blev less efter ett tag och la sig i sin egen säng^^ Sen så tog jag fram min stora orm Elias och kramades me han lite. Jag satt och såg på film på datorn och helt plötsligt så kände jag att han hade krypit in i mitt byxben^^ Han kröp upp för benet och kom ut vid min mage xD De kittlades typ! I sommar ska jag och min styv-farsa bygga ett större terarium åt mina ormar för Elias som är min stora orm håller på att bli för stor för det nuvarande terariumet. Det ska bli jätte kul att bygga ett sånt :) Jag längtar typ redan!


4/1

Idag så steg jag upp kl 12 och gav min vovve mat och gick ut och gick med henne. Sen så gick jag och la mej igen^^ jag steg upp igen ca 14.30 och såg lite på tv och sen tog jag bussen 15.25 till stan. Där träffade jag Nicklas (styv-farsan). Vi gick till Expert och beställde min kamera! Den kommer nån gång nästa vecka :D jag kan knappt vänta! Sen så gick vi och köpte mat till mina ormar och ett nytt lysrör till terariumet. Sen for vi hem och åt och sen matade jag ormarna sen så har jag inte gjort så mycke. Bara suttit här^^ Lika bra de!


vanliga kroppsliga fenomen

Ahhh det rycker i min ögonvrå sådär som de brukar göra ibland. De är skit jobbit! Det har typ gjort det sen jag åt middag. Jag kollade upp va det beror på och jag hittade där det stod om några vanliga kroppsliga fenomen.

1. Vaför är gäspningar smittsamma?

Vi kan utan större problem sätta oss in i en gäspande persons tillstånd och det framkallar en omedveten imitation av deras beteende. Psykologiska test har visat att personer med god självkännedom och empatisk förmåga har lättare än andra att ”ta över” gäspningar. Den som inte så lätt låter sig smittas av gäspningar har som regel svårare att uppfatta sociala koder och förstå vad som kan uppfattas som sårande och stötande. Att gäspa när någon annan gör det är ett urgammalt beteende och hjälpte våra förfäder att strukturera tid för aktivitet och för vila.

2. Vaför kurrar det i magen när man inte är hungrig?

Ljudet kommer från små krampryckningar i nervtrådarna som leder till tunntarmen som får tarmen att dra ihop sig med ett knorrande läte. Den här reaktionen kan framkallas av blotta tanken på mat. Även drömmar om choklad eller något gott du skulle vilja ha till middag – oavsett om du för stunden inte är hungrig – kan sätta i gång de här reflexerna. Hjärnan är första redskapet för matsmältning. Pepparmint- eller ingefärste brukar kunna ha en lugnande effekt på bullrande magar.

3. Vaför svartnar det ibland för ögonen när man reser sig upp?


När du ligger ner behöver inte hjärtat arbeta mot gravitationskraften för att pumpa blod upp till hjärnan. Om du plötsligt reser dig upp måste hjärtat och blodvenerna lägga in en högre växel och den korta känslan av yrsel beror på blodbrist i hjärnan. För långa personer och personer med lågt blodtryck är det här en vanligare åkomma eftersom det tar längre tid för blodet att nå huvudet.

4. Vaför får man hicka?

Hicka får vi ofta när vi till exempel äter någon kryddstarkmat, dricker något kallt eller i samband med alkohol, och det beror på att en nerv som går till diafragman irriteras. Diafragman drar snabbt ihop sig och då påbörjas en kraftig inandning av luft. Inandningen avbryts snabbt av att passagen genom struphuvudet i halsen stängs av kroppens reflex. Själva hickljudet som hörs kommer när struphuvudet som plötsligt stängs i den förbirusande luften.

5. Vaför får man ryckningar i ögat?

Det här är en ofarlig men inte helt ovanlig åkomma som kan framkallas av för mycket koffein eller sömnbrist. Ryckningarna, som är vanligast i det nedre ögonlocket, försvinner som regel efter ett par minuter men om de regelbundet återkommer rekommenderas att dra ner på intaget av kaffe och kolsyrade drycker.



äkta Gollum

En mystisk varelse uppges ha misshandlats till döds av en grupp tonåringar i Panama i Centralamerika har blivit föremål för intensiva spekulationer. Skräckslagna invånare i byn Cerro Azul beskriver en hårlös varelse som var nästan 150 cm lång som "Gollum". Varelsen kröp ut ur en sjö och anföll fyra 14 till 16-åringar lekte vid vattnet. Tonåringarna sades ha fruktat för sin egen säkerhet när varelse närmat sig dem så att de plockade upp stenar och pinnar och slog ihjäl den.

Ungdomarna slängde kroppen i en närbelägen sjö men återvände senare till att fotografera.
Experter har ännu inte granska bilderna. Däremot berättade lokalbefolkningen i nyhetskanalerna att vatten-monstret var "Gollum" från Sagan om ringen. En invånare sa till en reporter: "Jag har bara sett detta moster en gång förr.. och det var i Tolkens filmer".



bloglovin