jag = duktig

Idag var jag riktigt duktig för idag var min dammsugar-dag. Vi har speciella dagar då vi i familjen dammsugar huset. Jag hade ju ingen skola idag så jag var ensam hemma. Jag började med att dammsuga och sen så började jag göra massa andra sysslor när jag lix höll på^^ Jag plockade ur diskmaskinen och la in ny disk och så hand tvättade jag mackjärnet och lite andra småsaker. Kände mej riktigt duktig^^ Fick nyss ett sms av morsan som jag blev riktigt glad för :)

"Du hade verkligen gjort fint hemma idag.
Roligt att komma hem när det är bortplockat och fint!
Sov gott min favoritson. /Mum"

Estetiska jag^^

Jag har fått en fråga om jag inte kan lägga ut mer bilder på målningar och sånt som jag har gjort :) Det är kul att höra och jag ska såklart försöka lägga up bilder på det jag har gjort :) Fast jag gillar mer att göra skulpturer än måleri men jag lägger upp bilder på båda tavlor och skulpturer. Jag går ju mitt 3e år på estetisk bild programet så jag gör lite grejer på skolan som jag kan lägga upp bilder på. Min senaste tavla jag gjorde var den på bilden. Blev nöjd med den :) Den är väldigt stor! Så jag vet inte om jag rymmer att sätta upp den på väggen nån gång xD och den är gjord på en stor träskiva så de blir svårt att få hem den^^ Men jag får ta bilen nån dag. Lägg gärna en kommentar om va ni tycker om den :) Vad som va bra eller nått jag borde ändrat på. De får ni gärna göra varje gång jag lägger upp nån bild på de jag har gjort :) Nu ska jag typ se på en film^^ Bye



31/3 -10

Idag har de inte hänt så mycke. Gustav är här och hälsar på :) En vän till familjen. Vi har nyss ätit hamburgare för mamma var in på Frasses och köpte ett skrovmål åt alla :) Nu är jag ute i min stuga och de är lite kallt här nu för jag tänkte vädra lite gran och hade dörren öppen och sen gick jag in och prata lite me Gustav och åt och så glömde jag att jag hade lämnat dörren öppen xD Typiskt mej! Idag fick jag min födelsedagspresent av brorsan oxå^^ Jag fick nån konstig rökelse som heter "Sexy Scent" xD Undrar verkligen va den luktar!


Munchkin

Jag sa ju att jag fick Star Munchkin när jag fyllde år och jag tänkte inte på att alla kanske inte vet va de är så då tänkte jag att jag skulle berätta va de är och samtidigt ge ett litet speltips för Munchkin är ett spel :) Munchkin är alltså ett typ av kortspel. Det finns flera olika Munchkin som tex Munchkin Fu, Star Munchkin, Munchkin Need For Steed, Munchkin Bites och Munchkin orginal och många fler. Alla olika Munchkin har olika teman men reglerna är i princip samma. Det står en bra förklaring på lådan va spelet går ut på "Kill the Monsters - Steal the Treasure - Stab Your Buddy" xD De är typ så man ska göra^^ Du är en karaktär som du kan välja att förändra under spelets gång som ras, yrke och till och med kön. Du ska ska öppna dörrar och bakom dom finns monster, fällor och skatter. För varje moster man dödar får man +1 level och så får man skatten som monstret vaktar över. Ju farligare monster ju mer skatter får man. Med skatterna kan man utrusta sin karaktär så att du blir starkare och kan döda starkare monster. Andra spelare kan hjälpa dej att döda ett monster som är för starkt för att du ska klara av det ensam, men då måste man oftast muta spelaren med att få en del av skatten^^ Men den som hjälper dig en gång kan nästa gång vara din fiende för dina motspelare kan oxå välja att hjälpa monstret istället så att du bli besegrad av monstret. Förr eller senare så måste du försöka förstöra för dina motspelare för att du ska bli den starkaste. Det är de som är det roligaste i spelet, att jävlas me dom andra spelarna xD Om du besegras av monstret så kan du välja att fly men om du misslyckas så kan saker hända som kallas "bad stuff" som kan vara från att förlora din respekt så dina motspelarna kan skratta åt dej till att bli dödad.

Just nu har jag Munchkin orginal och Star Munchkin :) Jag har inte hunnit spela Star Munchkin än men jag ska försöka få några kompisar att spela de me mej snart^^ Dom är lika pepp som jag på att testa de^^ Munchkin är ett skitkul spel som måste spelas!


En av mina favorit "händelser" i Munchkin är helt klart när någon träffar på "Duck of Doom" xD


words of wisdom #6

"As long as we are human, we are bound to make mistakes"

Grattis mig

Idag fyller jag 19 :) Jag har typ fått några grattis iaf :) Jag trodde inte att jag skulle få de, trodde att folk hade glömt bort de^^ Men jag blev typ förvånad att så många minns de :o Det känns inte som att de var idag jag fyllde år för folk har firat mej i helgen istället. Sen så kommer min morbror i helgen och ska gratta mej, lite i efterskott men de gör inget :) De kommer ändå bli kul!


24/3 -10

Idag så tog jag äntligen bort mina stygn från när jag tog bort mitt födelsemärke :) Det har kliat som fan och de känns skönt att slippa känna ett plåster på ryggen hela tiden oxå och så var de så jobbit att duscha för de fick inte komma vatten på de. Men nu är de borta :) Idag fick jag min student hatt oxå :) Min mamma sa att jag såg bög ut i den :( Stärkte mitt självförtroende... not! Jag kommer typ inte våga ha den :S Aja, va har jag gjort med idag? Haha jag åt jätte konstig middag idag^^ Dom andra skulle äta cill och potatis men jag tycker inte om de så jag åt nudlar och köttbullar xD Ganska gott faktiskt! Sen så har jag har hemtenta i religion så jag har suttit och skrivit på de. It's a drag men måste man så måste man. Imorrn så är de projektarbetsmässan på vår skola oxå :) Så jag kommer bara sitta vid ett bord och ha lite papper och grejer där jag visar va jag har haft för projektarbete. Ska sitta där fram till lunch, hur kul är de? Kan ju sitta och rita eller nått under tiden^^ Jag tror inte nån kommer komma fram och va jätte intresserad av mitt projektarbete så^^ Nä nu ska jag sova! Go natt


words of wisdom #5

"If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles.
If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat.
If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle."

snart 19!

Om en vecka idag så fyller jag år :) Men de är inte så speciellt att fylla 19. De händer som inge speciellt. Men det är 1 år närmare 20 :) De blir nice! Imorrn är jag ledig från skolan :) Lärarna skulle bort på nån grej så vi slutar efter lunch men jag har inga lektioner före lunch så jag är alltså ledig! Skönt! De känns som att denhär veckan kommer gå fort för på trosdag så har vi projektarbets mässan på skolan så då är de inte heller nån vanlig dag. Nu ska jag gå och tjata om de inte blir mat snart, är jätte hungrig! Men jag bjuder på en bra låt :) Om nån annan än jag tycker den är bra vill säga^^ Jag vet inte om ni är nån som dömmer folk för va dom har för musik smak (som är helt stört på alla sätt) men jag bryr mej inte heller :)

Six Feet Under - Feasting on the Blood of the Insane



katt-fotosession

Jag hade lite tråkigt så då tog jag min kamera och hade våra katter som fotomodeller xD Dom låg bara och sov så dom hade inte så mycke att säga till om^^










21/3 - 10

Idag började som alla andra dagar. Steg upp och gick ut me vovven och åt frukost och så. Sen så har jag hjälpt till att skotta gården. Vill inte ha mer snö nu! När vi höll på att skotta så var de soligt och varmt ute och så sa jag "kan vi inte grilla idag?" Så efter vi hade skottat så tog vi fram grillen och krillade korv :) Fick riktigt sommar känslor när jag kände lukten från grillen! Sen så har jag sett en film me familjen. Annars så har de inte hänt nått mer. Bara typ chillat.

Hahah katten såg oxå film me oss xD


Legend

Nu har jag just kommit hem. Från kl 11 imorse så har jag varit på Legend i stan och spelat Warhammer me Boman :) Det var askul! De kom massa nördar och hejade på oss xD Och så träffade jag Stoffe där som skulle spela nått kortspel som heter "Magic". Så jag prata me han samtidigt som jag spela och de var riktigt trevligt :) Sen så gick han och spelade Magic och jag och Boman fortsatte spela Warhammer men de var alltid nån random som tittade på och pratade me oss^^ Det blev lika mellan jag och Boman! 5-5 xD Men det måste vi göra om :) Sen efter vi hade spelat (ca halv 2) så gick vi och åt på Dallas :) Boman åt så mycke så att han höll på att spy på riktigt xD Sen så skjutsade jag hem han och sen for jag hem till mej. Så va ska jag göra resten av dagen? Inte en aning.


en fråga

Sorry att jag inte har nått intressant att skriva. Det händer som inget nu för tiden. Jag ville bara ha ett litet smakråd nu för jag undrar om jag borde jag sätta nitar på axlarna på min nya skin jacka? Skulle de bli snyggt eller inte? Help me out!


words of wisdom #4

"An eye for and eye makes everyone blind."

Cartman och regnbågar?

Hahahah asså jag älskar South Park xD


äntligen borta!

Idag var jag och tog bort ett födelsemärke på ryggen. Jag har bara stört mej på den hela mitt liv så äntligen är den borta. Dessutom så var jag rädd att den kanske skulle börja växa och eftersom den satt på ryggen så kunde jag ju inte se om den gjorde de. Jag for dit kl 8 imorse och en läkare tittade på den och han sa att den var helt ofarlig men jag kunde ändå ta bort den om jag ville så jag sa att jag ville ta bort den. Jag fick tre sprutor bedövning i ryggen! Tur jag inte är känslig mot sprutor och sånt^^ Efter det så kände jag inte ett skit och då skar dom bort den. Efter det så sydde dom igen med 2 stygn. Tur jag inte kände nått! Men nu gör de lite ont när jag träcker på mej för de drar de i stygnen :S Ska ta bort stygnen i slutet av nästa vecka sa doktorn. Det känns skönt att få ha tagit bort födelemärket iaf :)



R.I.P

Mitt marsvin har dött :( Så nu är jag lite sadface. När jag kom hem och skulle prata lite me han så låg han bara där och va död :( Jag förstår inte va han kan ha dött av. Han kanske bara var gammal, jag vet ju inte hur gammal han va när jag köpte han men jag han bara ha han i typ 3 månader. Jag hade märkt att han hade börjat bli ovanligt lugn men jag trodde inte att han höll på att dö :( Fan!


"Legion"

Nu har jag sett "Legion". Den var bra! Den var inte riktigt som jag trodde^^ Den var ganska läskig i början :O Men jag ska inte berätta detaljerna för de får ni se själv.

En liten resturang ute i ödemarken blir till ett slagfält för mänskligetens överlevnad när Gud förlorat tron på mänskligheten och skickar sin legion av änglar att skapa jordens undergång. Mänsklighetens enda hopp ligger hos en grupp främlingar fångade i öknen och bland dom en kvinna vid namn Charlie som bär på ett barn som är Messias. Ärkeängeln Mikael trotsar Gud och kommer till deras nöd för att skydda Charlie och hennes barn från änglarna som Gud har skickat.



13/03 - 10

Nu har jag just kommit hem från min mormor och morfar :) Där gjorde jag inte så mycke. Typ åt, fika och såg på tv. Dom har inge internet så de ger inte så mycke att jag tar me mej datorn dit^^ Min mormor var snäll och lagade mina vantar :) Vi såg på melodifestivalen. De sög som vanligt. Men dom andra ville se de så. De är aldrig några bra på melodifestivalen! Tur bara att inte jävla Darin vann för då skulle man ju skämmas som fan över Sverige. Hon som vann var inte heller nå bra men hon är iaf inte fjortis tjejers våta dröm som Darin. Nu ska jag iaf se en film som heter "Legion" som nyss har kommit och jag har längtat skit mycke efter den för den verkar rå bra! Jag kan skriva lite sen om va jag tycker.


words of wisdom #3

"Only a life lived for others is a life worth having."

dröm!

Jag hade världens skummaste och längsta dröm inatt xD Det började med att jag var på skolan och skulle ha lektion. Det var inte samma klass som jag går i nu, de va massa andra randoms. Sen helt plötstligt började de komma massa onda kloner av folk på skolan och dom försökte bryta sig in i klassrummet jag var i och när dom kom in så dödade vi dom eller det var bara jag som dödade dom xD Dom andra vågade typ inte. Fast de var inte så svårt, jag slog bara deras huvuden mot golvet eller mot väggen till som dog^^ Men de var inte blod! Det var lite svårt att veta vem som var en ond klon eller vem som var äkta. Man kunde bara se det om det var en lapp på dom där det stod typ "klon 32" eller nått sånt. Sen när alla kloner var döda så var de en jätte fest i skolans matsal och jag :) Där var oxå Olle, Boman, Linus och Koch och jag satt och festa me dom. Sen så kom dom på att vi skulle fara till korgen men sen så helt plötsligt så var dom borta och hade farit utan oss! Det var bara jag och Olle kvar. Olle var så full så han hade tuppat av xD Men efter ett tag så kom dom tillbax och så festade vi hela natten tills de blev morgon. Sen så for jag till stan för jag skulle gå och kolla efter en jacka åt mej :) Men då vaknade jag. Jag tror aldrig jag har drömt en dröm så länge förr! Men de var ingen mardröm iaf, den var ganska kul^^

mys

Mitt lilla marsvin har somnat i mitt knä^^ Han är så söt! Nu är han inte rädd längre som han var förr. Då sprang han bara runt och typ gömde sig hela tiden. Nu har han vant sig vid mej och sånt så nu är han bara mysig :)


ajaj

Nu har jag städat lite i min stuga och så har jag varit ut i uthuset och sökt lite grejer. När jag kom in så upptäckte jag att jag hade skurit mej! Typ mycke! Men jag märkte aldrig hur de hände xD Så nu har jag plåstrat om mej själv^^ Riktigt skönt att va ensam hemma nu! Jag har inte så mycke planer för idag. Bara att jag ska dammsuga golvet. Skriver kanske sen om jag har nått att skriva


words of wisdom #2

"Let go of what is gone and hold on to what you have."

Ventrilo Harassment

Hahaha tycker denhär är så jäkla kul xD De är nån som har gått i på ventilo (ett program som man kan snacka me varan via datorn) och trakasserar en kille^^ Han blir jätte arg xD I slutet börjar han typ gråta xD


words of wisdom #1

"To the world you may be one person, but to one person you may be the world."

Warhammer kväll!

Nu ska jag snart fara till Boman och spela lite Warhammer me Boman, Olle och Koch :) De kommer bli awesome me en warhammer kväll! De var så länge sen! Jag får säga vem som vann sen^^ Annars så har de inte hänt så mycke idag. Har spelat ett Xbox 360 spel som min morbror hade med sig. De var skitkul xD De var ett såntdär spel som man ska röra på sig och grejer. Aja nu ska jag äta en ska jag fara till Boman. Bye


slappdag

Äntligen sportlov! :) Så skönt me en hel vecka utan skola! Har inte så mycke planer vad jag ska göra under lovet men. Idag har jag slappat hela dagen^^ Sen i afton kommer min morbor Peder och hälsar på, de kommer bli kul :) Det är skitfint väder ute idag oxå! Soligt och varmt :) Det känns att det snart börjar bli vår.

Hahah puppy eyes^^


SNÖ SNÖ!

När jag kom hem idag så hjälpte jag min låstat farsa att skotta av snö från ladgårdstaket för annars så kunde typ taket rasa när snön blir för tung när det börjar töa. Nicklas (låtsas farsan) och Marcus (mosters sambo) kom i den diskutionen om snön blir tyngre när den töar. Jag och Nicklas hörde på radio av nån expert att snön blir tyngre när det töar men Marcus sa att det inte blir de. Så jag kollade upp de nu när jag kom hem^^  Men olika hemsidor säger olika saker så det är både jag och nej.

"Det är rätt uppenbart att snön känns tyngre när det töar. Snön sjunker samman och får högre densitet. Detta inverkar dock inte på massan/tyngden.

Snön ändrar också konsistens, den ”klibbar” både i sig självt och på snöskyffeln när det blir en större andel våt snö. Det gör att det kan kännas jobbigare att skotta den.

Men snön absorberar också fukt från luften. Det sker när när snöns temperatur är lägre än luftens daggpunktstemperatur. Vattenånga från luften kondenserar på den, relativt sett, kalla snön. Detta gör att massan faktiskt ökar. Ju varmare luften är, desto mer vattenånga kan den innehålla."

Tog det från en sida som det stod om det. Iaf efter vi var klara så hoppade vi ner från ladgårdstaket ner i snön xD De var kul!! Det är ju så mycke snö! Man typ försvinner xD Det har inte varit såhär mycket snö i Skellefteå på 28 år sa min lärare idag. Jag vet inte om det stämmer men det skulle inte förvåna mej!

 


bloglovin