filmtips - jordens undergång

Nu tänkte jag ge lite filmtips me filmer som jag tycker är bra med temat "jordens undergång". Enjoy :)

Deep Impact - Regeringen visar att en komet är på direkt kollisionskurs mot jorden. Ett team av astronauter skickas upp i en raket och ska försöka spränga kometen med kärnvapen, under tiden, konstruerar samhället en stor underjordisk stad som kan stödja en miljon människor, är förhoppningen att mänskligheten kan rädda en spillra av sig själv och befolka jorden efter kometerna förstör allting på ytan.


Amageddon - Med en hastighet på 35000 km/h är en gigantisk astreoid på väg att kollidera med jorden. För att förhindra katastrofen anlitar NASA-chefen Dan Truman världens främste oljeborrare Harry S. Stamper, den ende som kan klara uppdraget. Under 12 intensiva dagar skall han och hans mannar tränas till astronauter och inte minst - till att rädda världen.


The Core - Jordens inre slutar snurra och därmed försvagas jordens magnetfält och förorsakar naturkatastrofer innan det skulle förstöra jorden helt och hållet. Det uppfinns en jätte borrnings farkost som ett antal vetenskapsmän att göra en resa in i jordens inre och sätta mitten i snurrning igen.


2012 - Katastrofer börjar inträffa samtidigt i hela världen den 21 december 2012. USA inrättar en myndighet vid namn "Institute for Human Continuity" som med hjälp av ett antal fartyg försöker garantera männsklighetens överlevnad.


A Sound of Thunder - En rik affärsman har skapat en safari genom en tidsmaskin som gör det möjligt att resa till det förflutna. Medans arrangören har vidtagit alla försiktighetsåtgärder för att minimera effekterna på det förflutna, bryter en besökare på safarin mot reglerna och lämnar den utsedda vägen. Efter återkomsten till den riktiga tiden så märker dom att världen har börjat förändras och nu försöker arbetarna på safarin att ställa allt till rätta igen.

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
bloglovin